Anouk – Hotel New York

“Ik speel niet meer in voorprogramma’s, daar doe ik niet aan!”, riep Anouk in een gesprek met MTV. Ik werd meteen overmand door een gevoel van medelijden toen ze daarna verkondigde dat hubbie: “The Anonymous” alias The Postman in haar voorprogramma staat. Misschien is het wel handig dat hij erbij is, ze is inmiddels voor de 3e keer in verwachting van een Postmannetje of vrouwtje, dus wie weet kan hij haar rondvliegende hormonen een beetje in bedwang houden tijdens de aankomende tour. Want die komt er aan vanwege haar laatste album: Hotel New York, Anouk’s vierde officiële album. Voorop stond dat het geen overgeproduceerd album mocht worden zoals Graduated Fool. Daarom is er hulp ingeschakeld van producer Cliff Norrel, de meneer die o.a. heeft samengewerkt met Weezer, R.E.M. en Jeff Buckley. Tony Maserati (Black Eyed Peas, Alicia Keys, Beyonce) heeft het afmixen voor zijn rekening genomen. Je zou denken dat je met hulp van deze creatievelingen wel verzekerd MOET zijn van een gevarieerd plaatje, maar dat valt nogal tegen. Wat mij nogal irriteert, is dat Anouk nu al een jaar of zeven over dezelfde dingen lijkt te zingen. Ik wil eens wat anders horen dan dat mannen strontvervelend en onaardig zijn. En ja, mede daarom is Anouk ook zo geliefd, lekker je frustraties weg- en meeschreeuwen! Tuurlijk schreeuwt ze ook wel over andere dingen, maar dit is toch echt een terugkerend onderwerp. Het staat allemaal als een huis en klinkt goed, maar wat mij betreft mag ze wel een keer een ander truukje doen.

File: Anouk – Hotel New York
File Under: Lekker meezingen, geen meesterwerk

17 thoughts on “Anouk – Hotel New York

 1. Zeke

  Er zijn weinig mensen die zo weinig reden hebben tot arrogantie, maar het toch zijn, als Anouk. Die irritante bek in haar nieuwe clip is reeds genoeg om mij tot een allesomvattend braken aan te zetten.
  Ach, ik ben natuurlijk ook maar een mens.

  Reply
 2. T-tusz

  clip heeft idd een hoge ‘zappebillity’. loedje ken ik nu trouwens ook wel. fijn te weten dat ze straks weer kan focussen op het baren.

  Reply
 3. Ronald

  Vooralsnog vind ik Graduated Fool stukken sterker. Jammer ook dat Tres Manos dit keer niet meespeelt, dat blijft een meesterlijke gitaarfriemelaar.

  Reply
 4. lisa

  toch leuk dat ze zoveel losmaakt in de menschen…vaak wel irritatie….Maar kom op….ze heeft wel een rauwe stem en dat is okee..

  Reply
 5. Kirsten

  Jezus mensen, als je haar niet mag oke (al snap ik het niet).. maar je kunt het ook overdrijven!! Irritante bek?? Fuck he! Als er iemand geen irritante bek heeft is zij het wel!

  Reply
 6. noukiefanekkie

  anouk is is blijft een goede zangeres met haar mooie stem en ook de liveshows die ze geeft zijn altijd top een keigaaf

  Reply
 7. Gustav

  Met dit Album laat Anouk zien dat ze gewoon zichzelf is. Hoewel ik over I Spy en More than you deserve niet zo te spreken ben is het verder een goede plaat. Een hele goede plaat!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.