Thea Gilmore – Harpo's Ghost

Sanctuary / Rough Trade

thea_gilmore-harpos_ghost.jpgUit de verte zag ik haar al op de bank zitten. Ik ken haar al lang. Eigenlijk al zo goed als levenslang. Uit de tijd dat het leven haar nog toelachte, ze het leven nog moest ondergaan. Die fase heeft ze inmiddels achter zich. Er waren verkeerde mannen, gokkasten, alcohol en zware depressies. Ze raakte aan het zwerven, droeg de wereld op haar schouders. Hoeveel ellende kan een mens hebben? Ze groette me nog wel: afstandelijk alsof het haar allemaal niet echt meer kon schelen. Nu ziet ze er echter weer goed uit. Ze heeft tijd aan zichzelf besteed: de kleren zijn nieuw, ik zie zelfs make-up en de lange haren glanzen gezond. Ze lacht bescheiden als ze me ziet. “Hai,” zegt ze. Ik groet met een glimlach terug. Ga naast haar zitten. Ze kijkt me aan en begint vervolgens zachtjes te zingen. Ik zeg niets, ben blij dat het weer beter met haar gaat. De liedjes gaan over mindere tijden, over ellende. Zoals zij die in de praktijk zelf heeft meegemaakt. Mensen die voorbij lopen glimlachen. Ze heeft dan ook een mooie stem en nog belangrijker ze straalt. Al die mensen hebben die geen weet van alles wat achter die buitenkant schuil gaat. Zij hebben zo hun eigen sores. Ik laat een traan.

File: Thea Gilmore – Harpo's Ghost
File Under: Mooie popliedjes getekend door het leven.
File Audio: [Cheap Tricks, We Built A Monster en Everbody's Numb staan hier]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.