Ancient Creation – Evolution Bound

Melissa Records

ancient_creation-evolution_bound.jpgAncient Creation, oftewel onvervalste stabiele powermetal. Een zegen of een vloek, dat laat ik even in het midden. Want Ancient Creation is een van die bands die voor niets onderdoet maar ook op Evolution Bound nergens bijzonder uitspringt. En dat is jammer, want de heren kunnen volgens mij veel, veel meer dan dat ze laten horen. Vooral in het nummer “Spirit of Darkness” komt dit naar voren: het wordt in een moordend tempo gespeeld en kent een prachtige technische solo. Een ander goed voorbeeld is het sfeervolle intro van “Lost Angels”. Dat dit soort interessante stukken op de rest van de cd dan ook niet meer worden teruggevonden is eeuwig zonde. Want wat hierdoor overblijft, is een cd vol met monotone tempo’s, weinig afwisselende gitaarpartijen en ingezongen door een zeurderige stem (Steve Bentley). Met als gevolg dat deze cd al snel in de poel der vergetelheid zal ondergaan. Hopelijk zullen de heren op hun volgende cd wat actiever en verrassender te werk gaan.

File: Ancient Creation – Evolution Bound
File Under: Power metal met weinig verrassends
File Audio: [ MySpace]
File Gastschrijver: Mike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.