Asrai – Pearls In Dirt

Season of Mist

asrai-pearls_in_dirt.jpgMet Sinterklaas eigenlijk nog maar net achter ons, Kerstmis dat letterlijk voor de deur staat en al het drukke heen en weer racen dat daar bij komt kijken, heb ik nu toch de tijd en rust gevonden om het nieuwe album van Asrai, Pearls In Dirt te recenseren. Na de perikelen bij platenmaatschappij Transmission Records – een faillissement waardoor naast After Forever en Epica ook Asrai naar een nieuw onderkomen moest zoeken – heeft de band zijn onderkomen gevonden bij Season of Mist. Een nieuw avontuur en een nieuw album. De kenmerkende sound is echter gewoon gebleven. Zowel de gothic metalsound en het herkenbare stemgeluid van zangeres Margriet Mol, zoals we dat al kenden van voorganger Touch In The Dark, zijn nog immer aanwezig. Net als het in 2004 uitgebrachte album bevat ook deze plaat een aantal lekker aanstekelijke tracks, zoals “Awaken” en het als single uitgebrachte “Sour Ground”. Verwacht geen grote muzikale wijzigingen, nee, de band is op dezelfde voet verder gegaan. Een goed en solide album, mede dankzij de medewerking van Sascha Paeth en Amanda Somerville (beiden geen onbekenden in dit genre), als resultaat, wel is het m.i. relatief kort, de tien nummers klokken net aan 43 minuten.

File: Asrai – Pearls In Dirt
File Under: Sieraad uit de Hollandse klei
File Audio: [ MySpace]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.