Michael J. Sheehy – Ghost On The Motorway

Glitterhouse / Munich

Michael J. Sheehy - Ghost On The MotorwayMichael J. Sheehy leverde niet veel muziek af met zijn band Dream City Film Club, en de paar releases die hij op Beggars Banquet uitbracht met deze band werden bovendien ook nog eens volkomen over het hoofd gezien. Zelfs het feit dat John Peel fan van ze was heeft ze weinig geluk gebracht. Ook solo zat het Sheehy niet bepaald mee. Na drie releases in drie jaar op Beggars die ook pijnlijk weinig deden bleef het lange tijd stil rond hem. Gelukkig is hij nu na vijf jaar stilte toch weer terug. Beggars heeft hij achter zich gelaten, Ghost On The Motorway verschijnt via het Duitse kwaliteitslabel Glitterhouse waarop ook David Eugene Edwards’ Woven Hand zijn releases uitbrengt. Sheehy lijkt tegenwoordig ook wel een beetje op Edwards, alleen dan wel met een stuk minder haar. Ook muzikaal passen ze aardig bij elkaar. Al jaagt Sheehy me wel wat minder de stuipen op het lijf dan zijn Amerikaanse labelgenoot, hoewel “New Orleans” akelig in de buurt komt van de meester zelve. Sheehy zwerft veel meer langs verschillende muziekstijlen. Zo heeft “Curse The Day” met zijn gestaag opgebouwde laagjes wel wat Andrew Bird-achtigs over zich. En d’r staan nog meer typische singer-songwriter liedjes op Ghost On The Motorway, maar er is wel altijd een juiste vorm van dreiging of weemoed in zijn liedjes. Zaken waar ik wel van houd en waar ik vast niet de enige in ben. Het zou dan ook niet meer dan terecht zijn als deze man na jaren van worstelen eindelijk eens de publieke waardering krijgt die hij verdient.

File: Michael J. Sheehy – Ghost On The Motorway
File Under: No-one seems to realise he's not yet dead
File Audio: [ MySpace]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.