Reverend Beat-Man – Surreal Folk Blues Gospel Trash Vol. 2

Voodoo Rhythm / Clear Spot

reverend_beat-man-surreal_folk_blues_gospel_trash_vol_2.jpgJe zou het wellicht niet verwachten van een godslasterende rocker, maar exact op het tijdstip dat hij beloofde, is deel twee in deze trilogie verschenen (deel één verscheen afgelopen september en deel drie, een DVD met clips bij de songs van de eerste twee delen, staat voor maart 2008 gepland). En wederom krijgen we een lesje in levenskunst van de Zwitserse dominee-van-de-goot die zich tooit met de naam Beat-Man. Zalvende woorden en preken voor je zieleheil moet je niet verwachten; wel zaligverklaringen voor hen die zich wentelen in gore en hun lage lusten de vrije loop laten. Halleluhah, brothers and sisters! “I’ve Got The Devil Inside” en hij kietelt me tot ik lachend een andere hoerentent in kruip. Basale blues, rock ‘n’ roll, folk (een heel klein beetje) en gospel (zo mogelijk nog minder), gebracht door een schreeuwlelijk met charisma en een vet Zwitsers-Duits accent. Het is het beste wat deze kant van de hel te bieden heeft. Net als op Volume 1 eindigt Reverend Beat-Man met een heuse preek, deze keer eentje waarin hij zich “The Swiss Army Knife” noemt. De Beat-Man mag dan een roestig mes zijn, het is er eentje met grote kwaliteiten en een naam die klinkt als een klok (een gebarsten klok, dat dan wel weer).

File: Reverend Beat-Man – Surreal Folk Blues Gospel Trash Vol. 2
File Under: Tere kinderzieltjes aan de kant, hier komt… Beat-Man!
File Audio: [Letter To Myself]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.