U2 – The Joshua Tree 20th Anniversary Edition

Mercury / Universal

U2 - The Joshua Tree 20th Anniversary EditionIk moet eerlijk bekennen dat ik het niet zo heb op re-issues. Zeker niet als het gaat om U2, want de laatste tijd zijn er nogal wat dvd’s verschenen die ik al lang had versleten op videoband. Ik kreeg echter wel warme gevoelens toen ik hoorde dat er een 20th anniversary edition zou komen van The Joshua Tree. Dit album, wat voor U2 hun definitieve doorbraak betekende, staat bij mij zelfs op 1. De 20th anniversary edition is in verschillende uitgaven te krijgen, waarbij ik de ‘box’ heb gekozen. “Die cd heb je toch allang”, hoorde ik nog al mijn vrienden zeggen, maar het ging me hier niet echt om de cd. Hoewel het album geheel digitaal geremastered is, zijn het de extra’s, die een nieuwe aanschaf de moeite waard maken. De bonus-cd bevat namelijk b-kantjes en studio-outtakes van de opnamesessies voor The Joshua Tree, waarbij dit materiaal zeker niet onder doet voor de nummers die op de originele cd zijn verschenen. Daarnaast zit er in de box ook een bonus dvd, met daarop een concert in Parijs uit 1987, de documentaire ‘Outside it’s America’, twee videoclips en een zogeheten ‘easteregg’. De box is pas echt af door het fraaie boekwerk met achtergrondinformatie over het ontstaan van het album en vijf foto’s van de hand van huisfotograaf Anton Corbijn. De boom waarnaar het album is vernoemd is inmiddels overleden, maar de muziek is nog steeds springlevend.

File: U2 – The Joshua Tree 20th Anniversary Edition
File Under: De boom leeft

3 thoughts on “U2 – The Joshua Tree 20th Anniversary Edition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.