Winterkids – Wonderland (ep)

Tapete / Sonic

winterkids-wonderland.jpgNa het verschijnen van het debuutalbum van de Engelse band Winterkids buiten het vaste land van Europa is er in aanloop naar de opvolger de ep Wonderland uit die hier wel verkrijgbaar is. De ep is een soort “best of” van het debuutalbum plus bonustracks en een remix. Het vijftal komt uit Peaslake, hetgeen in het zuidoosten nabij Guildford ligt. En dit is in het accent van zanger James Snider duidelijk te horen ook. De liedjes zijn good-mood up-tempo. Uiteraard zijn er gitaren. Wat opvalt is een ritme dat behoorlijk van dik-hout-zaagt-men-planken is. Het past hier echter prima. Er is ook een orgeltje dat een prominente rol heeft gekregen. Het resulteert in catchy aanstekelijke liedjes waarbij de titelsong in ieder geval niet meer uit mijn hoofd te krijgen is. Ik word er vrolijk van. De bijgesloten video ondersteunt het liedje en vooral de stemming voortreffelijk, maar ik heb het nog nooit voorbij zien komen op MTV (Brand New). Misschien wel door de blote (Winter)kids in de tekenfilm. De andere liedjes liggen in de lijn van de eerste song, al wordt er ook gas teruggenomen. De toegevoegde remix van “Wonderland” door Osymyso – bekend van “Intro Inspection”, een collage van twaalf minuten lang alleen maar intro’s van bekende hits – voegt verder weinig toe aan het origineel. Het lijkt me nog steeds moeilijk dansbaar, doordat het te onrustig is. Ik denk dat de Winterkids het veel meer moeten hebben van publiek met een catchy lo-fi-electrobril. Om eens een vergelijking te maken: denk aan een Nederlandse band als Persil in combinatie met het Engelse Art Brut, maar dan met Billy Bragg op zang. Dat dan weer wel. Mocht John Peel nog leven, dan weet ik bijna zeker dat zij zijn gasten mochten zijn. Ik ben benieuwd naar de volgende release. Deze ep is in ieder geval aanstekelijk.

File: Winterkids – Wonderland (ep)
File Under: Catchy lo-fi-electropop tegen een winterdepressie
File Audio: [ MySpace]
File Video: [Wonderland][Tape It]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.