The Matches – A Band In Hope

Epitaph

The Matches - A Band In HopeA Band In Hope, zou dat een verhaspeling zijn van “Abandon Hope”? Zouden The Matches gedacht hebben toch nooit echt door te gaan breken en daarom de hoop hebben laten varen? Wat het ook is, ze hebben nu dus een nieuwe cd uitgebracht, hun derde alweer, en die klinkt helemaal niet slecht. Bij hun label, Brad Gurewitz’s Epitaph, denk je toch vooral aan punk, dankzij the Offspring, Rancid of NOFX. Wat dat betreft voldoet The Matches niet aan die verwachting: we hebben hier te maken met een ouderwetse alternatieve rockband. En dan ook nog een band die, als je wat rondkijkt op de diverse muziekfora, nou niet echt met open armen ontvangen is door de Epitaph-fans. Te begrijpen als je punk wilt horen, maar voor een rockband vind ik The Matches helemaal zo slecht nog niet. Ze hebben in elk geval een gevarieerde cd gemaakt, en geprobeerd met originele ritmes en intro’s een interessante cd te maken. En dat is ze dus aardig gelukt. Ik las ergens de vergelijking met Hot Hot Heat, en daar kan ik me wel in vinden. Ook voor fans van die band een aanrader dus.

File: The Matches – A Band In Hope
File Under: Gewoon alt.rock
File Audio: [ MySpace]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.