The Donnas – Greatest Hits Vol. 16

Red Eye / Bertus

The Donnas - Greatest Hits Vol. 16I’m Not A Fan, But The Kids Like It, onwillekeurig moest ik aan de titel van het debuut van BrokeNCYDE denken. The Donnas, ietwat oudere meisjes van wie je kon zien dat er twee vroeger niet onaantrekkelijk – foei Tim, waarom moet het bij vrouwen altijd over hun uiterlijk gaan? – waren die al sinds jaar en dag een aardige mix van punk en rock ‘n’ roll maken. De laatste jaren overgoten met een popsausje. Nu is er een heuse Greatest Hits. De vier hebben deze verzameling volgepropt met live werk, oude nummers in een nieuwe uitvoering en een enkel nieuw nummer. Had toch gewoon een complete liveplaat gemaakt! Het nieuwe materiaal is compleet inwisselbaar en bijna net zo glad als dat van een willekeurig Amerikaans poppunkgroepje en de vernieuwde oude nummers zijn zonder uitzondering minder dan het origineel. “Play My Game” was zo’n puntige rocksong! Om over het verschrikkelijk geremixte “I Wanna Be With A Girl Like You” nog maar te zwijgen. Interessant voor de liefhebber zijn b-kantjes “She’s Out Of Control” en “We Own The Night”, twee aardige songs. De twee nieuwe afsluiters van deze bonte verzameling (net niet-)hits mag zelfs de grootste fan rustig over slaan. Het moge duidelijk zijn: I’m Not A Fan…But Maybe Your Parents Like It. Ben ik even blij dat ik deel één tot en met vijftien gemist heb.

File: The Donnas – Greatest Hits Volume 16
File Under: Zoutloze verzameling remixen, b-kantjes met een enkele
opleving
File Audio: [ MySpace]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.