De Grote File Under Jaarlijst 2015

Alabama Shakes - Sound & Color1. Alabama Shakes – Sound & Colour
2. Courtney Barnett – Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit
3. Steven Wilson – Hand. Cannot. Erase
4. Chelsea Wolfe – Abyss
5. Björk – Vulnicura
6. Ought – Sun Coming Down
7. Sufjan Stevens – Carrie & Lowell
8. Faith No More – Sol Invictus
9. Father John Misty – I Love You, Honebear
10. Marina & The Diamonds – Froot
10. New Order – Music Complete
Het jaar zit erop. Of 2015 een muzikaal sterk jaar was moet iedereen maar voor zich uitmaken. Ook wij kwamen tot een eindlijst dankzij twintig medewerkers van File Under. Er waren in de totaallijst twee uitschieters met Alabama Shakes en Courtney Barnett. De eerste kreeg de meeste punten, maar de tweede werd meer genoemd. De nummer drie en vier zijn qua keuze verrassender met Steven Wilson en Chelsea Wolfe. Verder mag je de lijst zelf op waarde beoordelen. Als je de verborgen parels wilt ontdekken dan moet je zeker de individuele lijstjes bekijken (en beluisteren). Hier staan ongetwijfeld nog wat onbekendere albums tussen die ook (of misschien wel meer) de moeite waard zijn. De individuele lijst die dit jaar het meest aansloot bij de eindlijst was die van Ewie met vier noteringen, op de voet gevolgd door Storm en tBeest met drie noteringen. Voor ons zit het er in ieder geval op. Wij wensen jullie allemaal een gezond en gelukkig 2016 toe en hopelijk levert dit ook weer veel mooie albums, concerten, videoclips, etc. op. Tot volgend jaar!
De File Under-medewerkers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.